Last news in Fakti

31 Октомври, 2014 20:27 1 789 4

Михаил Миков: Цецка Цачева развъртя метлата в парламента

  • михаил миков-
  • парламент-
  • уволнения

Единственият критерий, по който са подбирани уволнените, е фактът, че тези служители са постъпили на работна през последната година и половина

Научих, че г-жа Цецка Цачева е инициирала уволнението на повече от 30 човека от администрацията на Народното събрание. Единственият критерий, по който са подбирани уволнените, е фактът, че тези служители са постъпили на работна през последната година и половина.

Това написа в профила си във Фейсбук председателят на БСП и бивш председател на 42-то Народно събрание Михаил Миков.

Закрит е отделът за анализ на ефекта от законодателството, който имаше за основна задача да следи за качеството и хомогенното прилагане на законите. Сериозно ощетена е програмата „Студенти на стаж в парламента”, която беше тотално пренебрегната и при предходното управление на ГЕРБ, не пропусна да припомни лидерът на БСП.

Уволнени са десетината току-що завършили юристи, които назначихме в Народното събрание, за да трупат опит и да получат своя шанс за развитие в България. Голямата част от тези хора нямат нищо общо с БСП, никога не са работили в партийната ни централа. Уволнените са хора с висше образование, с квалификация и идеи, които няма да останат реализирани в 43-тото Народно събрание под председателството на г-жа Цачева.

Мисля, че случилото се не е нищо друго, освен дребнава политическа чистка, обобщава лидерът на БСП.

Това е проява на краен, безогледен и арогантен стил. Това не е реваншизъм, защото в 42-рото Народно събрание подобни чистки не е имало, отбелязва Михаил Миков.

Това е проява, която игнорира всякаква политика, насочена към развитието на млади професионалисти и поставя под въпрос решението им да търсят развитие у нас. Това е акт, който не стимулира диалога и търсенето на съгласие.

Призовавам всички, които са уволнени от Народното събрание през последните дни, да потърсят защита на потърсят защита на своите права, вкл. по съдебен ред. Експертите на БСП ще са насреща, за да предоставят такава защита на пострадалите от масовото уволнение на служители в Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    всичките уволнени са хора на работоспособна възраст. в същото време много пенсионери остават - невежи, некомпетентни и безсилни пред изискванията на съвременността, но непоклатими и (в много случаи) на ръководни постове, винаги сервилни, услужливи и ласкателни към властта.
    сега са уволнени повече от 40 души - а дали ще се намери някой, който след броени дни да преброи тези, които ще бъдат назначени? - мои, твои, мекащи, мякащи, неориентирани, прииждащи от селата на новите депутати?
    едва ли.
    абсолютно безобразие!
  • 2 Тити

    0 0 Отговор
    "Закрит е отделът за анализ на ефекта от законодателството, който имаше за основна задача да следи за качеството и хомогенното прилагане на законите"! ... Какъв отдел рекохте, Миков? Какъв отдел? ... Да го повторя ли за милата публика?
    Отдел за анализ от ефекта на законодателството! .асси, ефекта! ... Който има ОСНОВНА задача да следи за "качеството и хомогенното прилагане на законите"! Дръж ми, лельо, ментето!
    Не е истина как се гаврят с нас! И как се откриват цели отдели за наша сметка! ... Тогава защо ни е Министерство на Паравосъдието, като и без друго не се прилагат законите?
  • 3 У46К

    0 0 Отговор
    КАДРОВИКЪТ НА ДЪРЖАВАТА - ЛИЦЕТО МИКОВ ... КОГАТО ИМА ВЛАСТ , НАЗНАЧАВА ВСИЧКО КЬОРАВО И КЬОПАВО ОТ РОДНАТА МУ КУЛА И ВСЕКИ КОЙТО Е "НАШ ЧОВЕК" БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ И СЪОТВЕТНА ДИПЛОМА ... СЕГА ОРЕВА ДЪРЖАВАТА
  • 4 stanimir

    0 0 Отговор
    stiga ste se qli koi zakril koi otkradnal aman ot vas veche vzemete napravete neshto nai posle