Last news in Fakti

27 Ноември, 2014 20:47 2 820 4

Инж. Андон Андонов е новият изпълнителен директор на "Мини Марица-изток"

  • "мини марица-изток"-
  • мини марица-изток-
  • директор-
  • инж. андон андонов

Бордът на директорите на най-голямото въгледобивно дружество в България е също с нов председател.

Инж. Андон Андонов е новият изпълнителен директор на "Мини Марица-изток" - 1
Снимка: "Мини Марица-изток"

Инж. Андон Андонов е новият изпълнителен директор на "Мини Марица-изток". Той потвърди информацията за "Хоризонт", но отказа изявления, докато новият борд на директорите на "Мини Марица-изток" не бъде вписан в Търговския регистър.

Андонов е бивш депутат от ГЕРБ от 42-рото Народно събрание. Завършил е електроенергетика във ВМЕИ – Варна. Целият му трудов стаж, като изключим депутатският, е в мините.

Бордът на директорите на най-голямото въгледобивно дружество в България е също с нов председател. Мястото на Георги Христозов заема икономистът по образование Диян Червенкондев, също бивш депутат от ГЕРБ от 41-вото Народно събрание, заместник-председател на комисията по икономика и енергетика и шеф на две временни анкетни комисии – за АЕЦ“Белене“ и за шистовия газ.

Новият борд поема дружеството в изключително тежко състояние. "Мини Марица- изток" има до получава 220 милиона лева за доставени, но неплатени въглища и дължи над 150 милиона лева. Дружеството работи с ниска производителност и с високи разходи за старата минна техника, но няма средства за ремонтни дейности.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Гербери навсякъде, дано тоя път се оправят
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Сменете снимката, щото се излагате
  • 3 Видял

    0 0 Отговор
    Алоо журналистчетата,сменете си снимката.Мини Марица Изток са мини с открит въгледобив там такива галерии и вагонетки няма.
  • 4 Ваня

    0 0 Отговор
    Къде ги видяхте тези вагончета,аз виждам гуменотраспортни ленти и станция