Last news in Fakti

29 Януари, 2015 15:20 1 321 0

Мениджъри искат доклади за отсъствията на служителите в реално време

  • мениджъри-
  • отсъствия-
  • служители

Гъвкавото работно време може до голяма степен да реши проблема

Две трети от мениджърите биха искали да имат достъп до информация за отсъствието на служителите в реално време, съобщи hrmagazine.co.uk.

Данните са от проучване на MidlandHR. В изследването са включени 120 HR специалисти от частния сектор, публичния сектор и сектора с нестопанска цел. В него се оказва, че липсва последователност в начина, по който се отчитат отсъствията от работа.

Повечето специалисти по връзките с обществеността заявяват, че управлението на отсъствията обединява усилията на специалистите по HR и мениджмънт. Директорът по маркетинг на MidlandHR Ричард Томас съветва HR директорите и мениджърите да обединят усилията си, за да създадат ясна стратегия по управлението на отсъствията.

Отсъствията на работното място трябва да бъдат наблюдавани. За това трябва да се изработи определен модел, който да бъде използван, смята Томас и препоръчва на бизнеса да използва повече идеята за гъвкаво работно време, за да намалее процентът на отсъствията на служителите. Според разчети на британското правителство, плаващата работа може да доведе до спад на отсъствията от 38% и да спести на бизнеса 55,8 млн. паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА