Last news in Fakti

4 Март, 2015 13:44 1 400 1

Недоспиването влияе негативно на служителите

  • недоспиване-
  • влияе-
  • служители

Липсата на сън се отразява на психическата и физическата ефективност


Недоспиването влияе негативно върху производителността на корпоративните служители, съобщи hrmagazine.co.uk.

Според изследване на Ashridge Business School британските работници не спят достатъчно, като този факт се отразява по-негативно върху представянето на младшите служители, отколкото на старшите.В проучването са участвали 1000 професионалисти, отговарящи на въпроси, свързани с техния сън.

Като цяло хората трябва да спят средно по 7,5 часа, но според изследването работниците спят по 6,47 часа средно. Интересното е, че служителите, които не заемат мениджърски позиции, признават, че този факт им се отразява далеч по-негативно физически и психически, отколкото декларират онези, които заемат по-висши позиции. Липсата на сън може да се отрази на работата и социалното представяне на отделния човек.

В крайна сметка има хора, които са успели да си изработят механизми за справяне с липсата на сън, докато други чисто физически нямат нужда от продължително спане. В същото време някои от служителите могат да омаловажат ефекта от липсата на сън, подчинявайки се на т.нар "корпоративна мачо култура".

Според специалистите е много важно мениджърите да обсъждат със своите служители техните проблеми, свързани с липсата на сън. Добре е да се разработят механизми за справяне с този проблем или да се съставят по-ефективни работни графици, тъй като липсата на сън влияе на ефективността на служителите, а с това - и на бизнеса като цяло. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герой

    0 0 Отговор
    Значи ако не си доспиваш си по-малко продуктивен?
    Някакви други новини?