Last news in Fakti

27 Март, 2015 19:18 1 853 3

Работници от автомобилни заводи в Санкт Петербург протестираха

  • работници-
  • автомобилни заводи-
  • санкт петербург-
  • протестираха
Работници от автомобилни заводи в Санкт Петербург протестираха - 1
Снимка: fontanka.ru

Работниците в заводите на Ford и General Motors, разположени в района на Ленинградска област, протестираха в Санкт Петербург. Те изискват от управляващите да им изплатят до 18 заплати при уволнение.

Според представителя на междурегионалния  профсъюз "Асоциация на Работниците",  са присъствали около 50 души, включително работници във фабрика Nissan, Ford и GM, както и представители на синдикатите.

Работниците от различните заводи имат различни изисквания. Работниците от GM завода са в много трудна ситуация. Компанията реши да прекрати производството си в Русия. Работниците всъщност са принудени да напуснат със седем заплати обезщетение. Те не са съгласни с това условие и изискват да им бъдат дадени 18 заплати като обезщетение и да се сдобият с преквалификация за сметка на дружеството. Също така, ако GM възобнови производството в Русия, съкратените работници да бъдат взети обратно на работа. Протестиращите посочват, че ако те бъдат уволнени, ще бъде изключително трудно да си намерят работа. Ще им се наложи поне в продължение на година да търсят ново работно място.

Протестиращите работници от Всеволожското производство на Ford изисква индексиране на заплатите в съответствие с инфлацията, както и пълно плащане за престой. Те също така искат 18 заплати като обезщетение в случай на съкращения. Съкращенията там започнаха на 16 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    1 1 Отговор
    Ей за това са си изнесли прозводството там, защото 50 човека отиват на протест :)
  • 2 Атанаска Васкова

    2 0 Отговор
    Путин ще плати, нали е Баровец ( в тоалетната)

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Атанаска Васкова":

    Деске ма, ми те горкичките протестират за заплати те си а не за политика.Га ви съкратят от протестна мрежа Путин ли че ви изплаща обезщетения.