Last news in Fakti

27 Април, 2015 16:11, обновена 28 Април, 2015 14:47 4 653 8

Танов освободи 21 митничари на ГКПП Капитан Андреево

  • ваньо танов-
  • 25-
  • митничари-
  • гкпп капитан андреево

Част от тях са началници на смени

Директорът на Агенция „Митници” освободи днес следобед 21 митничари от Митница Свиленград. Сред тях са началниците на смени и други, които се предполага, че са свързани с контрабандния канал, който бе разкрит на 29 март тази година. Вчера по непотвърдена информация се говореше за 25 "изгорели" служители.

Танов в момента е в Митница – Свиленград. По непотвърдена информация в заповедите пишело, че длъжностите се съкращават. Митничар № 1 лично връчвал заповедите. Той е провел на митницата съвещание с личния състав на ведомството. Първоначално са връчени заповедите на шестима. Останалите, които не са присъствали, щели да получат депешите си допълнително.

Едва ли обаче става дума за съкращения, тъй като наскоро бяха проведени два конкурса за 40 бройки на тази митница. По-скоро става въпрос за сеч на неудобните.

Днес Танов е бил на среща и с турските си колеги.

Факти.бг припомня още, че вчера премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Свиленград, където заяви:

"Директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен, ако събирането на приходите стигне 1, 6 млрд. лева. "

"Няма какво друго да направим за Свиленград, освен да стегнем митницата, заяви Бойко Борисов. "Моите уважения към граничарите и митничарите, но такива мерки им въвеждам сега, че около 1,6 млрд. лева трябва да съберем повече, защото кметовете ми искат всеки ден пари, животновъди, растениевъди, всеки иска пари", каза още Бойко Борисов.

Веднага след това изказване Танов се разработи. Малцина знаят, че Танов е подкрепян от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

От друга страна заради контрабандния канал с цигари, който бе разбит в края на март, има 16 души обвинени, сред които има и митничари, спедитори, граничен полицай, барета.

На 28 април до обяд все още няма официално съобщение от Агенция "Митници" за чистката на ГКПП Капитан Андреево. Чак към 14 часа днес се получи следният текст: " Със заповед на директора на Агенция „Митници” са съкратени 21 служители на Митница Свиленград. Връчването на заповедите започна вчера и продължава днес". В двата реда съобщение няма обосновка за съкращенията.Да припомним отново, че наскоро бяха назначени 40 митнимари на същата Митница, а сега стана ясно, че се налагат съкращения. 

Заговори се днес преди обяд, че бройката е паднала от 25 на 20 митничари, окончателно стана ясно, че са 21.
Ясно е, че вчера Танов е бил изключително ядосан, като плашел колегите си, че при най-малката издънка ще си заминава цяла смяна. Танов готвел и друга изненада, да предислоцира митничари за шест месеца, с което целял да махне от тази митница всички местни. Тази практика не е негова приумица, подобни има и в съседните ни държави Турция и Гърция, с нея се пробва и Емил Димитров - Ревизоро, но не даде особен резултат. Потвърждение в тази посока е и това, че и при предишните управляващи дойдоха "парашутисти" с цел гурбет от Хасково, София и други и райони на страната, но именно в този момент голяма част от уволнените са от Хасковската група. Както се пее в една песен, местно творение, "на таз граница, всеки идва да напълни своята раница".

Премиерът Борисов и днес застана зад Танов с думите: "Сигурно има защо? Гоним 1 милиард и 500-600 милиона. Всеки, който ми пречи на това, съдбата му е такава." С парите щял да купува самолети за МО.

Колко обаче ще бъдат щети за бюджета от делата, които евентуално отново ще бъдат заведени, ще стане ясно във времето.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Цар-освободител:)Браво Ваньо,браво Танов!
  • 2 бай Иван

    0 1 Отговор
    Дълбок поклон пред божеството! Този човек е умен, личи си по косатат и костюма му!
  • 3 гражданин

    1 0 Отговор
    Те митничарите без съучастие на служители от гранична полиция не са в състояние да осъществят контрабанда в такива големи количества и размери.
    Няма случай на уличен митничар в контра банда да не бъде замесен граничен полицай.,не случайно от зелената граница се надпреварват да искаъ да служат на ГКПП.Итам е нужно разместване и уволнявка

    Коментиран от #4

  • 4 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гражданин":

    Точно така е , но докато не се промени закона и да се увеличи контрола г-н Танов и всики да уволни работата няма да стане.Ще дойдат други и пак по старо му.
  • 5 свобода

    0 0 Отговор
    СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ИЛИ ПРОСТО ФАШИЗЪМ. БИОРОБОТ (роб - стока) ИЛИ ЧОВЕК. К О Й СИ ТИ.


    Демокрация това е ВЛАСТ за ГРАЖДАНИТЕ, а не ЦЯЛАТА власт на представителни политици-мутри. Робството свърши, единствено с ПРЯКА демокрация, всеки роб СТАВА свободен ВЕДНАГА. Всички източници на природни ресурси са РЕАЛНО собственост на гражданите. Представителните политици-мутри са заграбили ВСИЧКИ активи на гражданите и твърдят сега, че НЯМА пари и трябва да се вземат (налагат) НОВИ заеми и НОВИ данъци. Кой ще плаща тези заеми и данъци, разбира се гражданите, а НЕ политиците-мутри, които носят ЦЯЛАТА власт и уж ЦЯЛАТА отговорност.
  • 6 Факира

    0 0 Отговор
    Че освобождава и песен че пее ! Онеа търтей че се учат да стават хора, па така може и децата си да научат на нещо. Комунистическото наследство е тежко, щот сме свикнали да не мислиме а да се правиме на стражари и да ни плащат за това, но ето че идат нови времена.
  • 7 сидерага

    0 0 Отговор
    21 митничаря са НИЩО- там са на семейства и династии. Поста на бащата се предава наследствено на сина и т.н.
  • 8 дъртия

    0 0 Отговор
    А когато съдът ги върне и ощетят държавата с милиони с едната ръка ще си държи водката и доматеният сок а с другата за шлифера на някой за това тази държава е прокълната циганско-разбойническо-милиционерска - АМИН!