Last news in Fakti

28 Април, 2015 14:27, обновена 28 Април, 2015 17:16 4 834 1

Понижиха шефа на Гранична полиция

  • уволниха-
  • шефа-
  • гранична полиция

Новият шеф е главен комисар Антонио Ангелов

Уволниха директора на Гранична полиция Милен Емилов Пенев. Пенев бе назначен на този пост със заповед на министъра на вътрешните работи от 23.02.2015 г., научи Факти.бг.

Той се задържа на този пост за кратко. Междувременно бе разкрит канала с контрабандни цигари на ГКПП Капитан Андреево, което нищо чудно да е изяло главата на директора. Сред обвинените за контрабандата в големи размери има обвинен и граничен полицай.

Неотдавна премиерът Бойко Борисов изрази недоволоството си не само от работата на Митниците, но и от тази на Гранична полиция. Той обеща затягане на дисциплината и изненади.

Факти.бг научи, че новият шеф на Гранична полиция ще е от СДВР "Отдел убийства". Негов заместник се очаква да бъде Стоян Иванов, който бе шеф на ГПУ Елхово.

"Метлата" стигна до върха на "Гранична полиция", но в "Митниците" не там "горят" дребните риби.

По-късно днес главният секретар на МВР представи новия директор на ГДГП - постът заема главен комисар Антонио Ангелов

Нямаме повод за гордост по отношение на противопоставянето на нелегалната миграция и контрабандата, заяви главен комисар Георги Костов пред ръководните служители на ГДГП. За да се промени това, трябва да има още по-тясно взаимодействие с  ГДБОП и ГДНП.  Той обяви, че със заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, за директор на ГД „Гранична полиция“ е преназначен главен комисар Антонио Ангелов. На представянето на новото ръководство на главната дирекция присъстваха директорите на ГДНП и ГДБОП - Христо Терзийски и Ивайло Спиридонов.  За заместник-директор на ГДГП е преназначен старши комисар Стоян Иванов, досегашен директор на РДГП Бургас, както първа писа Факти.бг.

Главният секретар на МВР увери, че новият директор може да разчита на целия ресурс на ведомството за постигане на по-добри резултати по приоритетните задачи.

По думите на главен комисар Атонио Ангелов една от първите задачи на ръководството на дирекцията ще бъде засилване на оперативната работа. Трябва да се използва целия ресурс на оперативния състав, за да се противодейства на контрабандата и нелегалната миграция. Ще бъда безкомпромисен към всички прояви на корупция, заяви категорично той..

Досегашният директор Милен Пенев става директор на РДГП Аерогари

Главен комисар Антонио Ангелов е роден на 23.07.1969 г. в Лом. Завършил е висше образование във ВИПОНД - МВР през 1994 г., специалности: „Охрана на обществения ред и борба срещу престъпността” и „Право”. Октомври 1994 г. започва работа в сектор „Криминална полиция” в столичното Шесто РПУ – СДВР. Заема различни длъжности в СДВР, като от април 2014 г. е началник на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” в дирекцията.

За постигнати високи резултати в служебната дейност е награждаван от министъра на вътрешните работи с почетно отличие на МВР - „За доблест и заслуга” III степен през 2007 г, с „Почетен знак на МВР” III степен през 2011 г. и с „Почетен знак на МВР” II степен през 2013 г.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Само Антонио Бандерас ше оправи работата.