Last news in Fakti

7 Май, 2015 02:59 1 466 2

Балансът между личен и професионален живот става все по-труден

  • баланс-
  • служители-
  • работа

40% от мениджърите признават, че работните им часове непрекъснато се повишават през последните пет години

Балансът между личен и професионален живот става все по-труден - 1
Снимка: БТА/AP

Една трета от работниците на пълен работен ден признават, че през последните пет години за тях става все по-трудно да балансират професионалния с личния си живот, съобщи hrmasia.com.

Данните са от проучване на EY. 46% от мениджърите по света признават, че работната им седмица се състои от 40 часа. 40% пък признават, че през последните пет години работниците им часове непрекъснато се повишават.

В повечето случаи за жените е по-характерно да жертват  напредването в своята кариера, за да могат  да отделят повече време на семействата си. 

(Тази картина обаче е започнала да се изменя в САЩ. За американските служители от мъжки пол е далеч по-характерно да сменят своята работа или да откажат повишение, за да могат да постигнат по-добър баланс между своя личен и професионален живот. 

Те са по-склонни да приемат по-ниско заплащане, за да могат да прекарват повече време със своето семейство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо поп

    0 0 Отговор
    Все повече работа и все повече и докато накрая сърцето ти не издържи и гръмне и хайде 2 метра пръст и един венец! По добре малко по бедно но по спокойно за да остареем
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ф-ките си умират эа "млат меринджей".