Last news in Fakti

31 Май, 2015 00:02 1 608 0

3 млн. души ще отсъстват от работа заради болки в гърба

  • работа-
  • болки-
  • гърба

Това се очертава като все по-сериозен проблем за служителите

Над 3 млн. е броят на хората, за които се очаква да си вземат дългосрочни болнични или да са неспособни да работят заради болки в гърба, съобщи hrmagazine.co.uk

Данните са от проучване на Nuffield Health .  Според него 6 млн. души живеят с недиагностицирана болка в гърба. Основна вина за тези болки има и работната среда. 66% от служителите с болки в гърба признават, че не чувстват подкрепа на работното си място.

49% от работниците заявяват, че не си взимат кратки почивки за разходка.  Болките в гърба са били причината за взимане на 15 млн. болнични дни през 2013 г. 15% от населението във Великобритания е отсъствало повече от месец от работа заради подобни неразположения.

Заседналият начин на живот е другият фактор, който води до такива болежки. 74% от страдащите от проблеми с гърба признават, че не се движат много. 51% от участниците в изследването признават, че прекарват работния си ден седнали зад бюро или шофирайки, което вреди на тяхната стойка.  За да се преодолеят болките в гърба е важно един човек да си изгради редовна физическа активност и да прави чести кратки почивки за раздвижване, докато е на работа.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА