Last news in Fakti

3 Септември, 2015 13:30 1 067 0

Стотици трактори блокираха улиците на Париж

  • париж-
  • блокираха-
  • трактори

Те са част от протест на френските фермери

Стотици трактори блокираха улиците на Париж - 1
Снимка: БТА/AP

Стотици френски фермери излязоха на протест в столицата Париж, съобщи Fox News.

Те използваха повече от 1000 трактора, за да блокират няколко от основните магистрали в града, изразявайки недоволството си от падащите цени на земеделските стоки и високите данъци, които им се налага да плащат. Фермерите твърдят, че високите данъци и евтиния внос ги правят неконкурентноспособни на производителите от Германия и част от страните от Източна Европа.

Тракторите са блокирали някои от основните пътни артерии в Париж, като протестиращите планират да се съберат на Площада на Нацията. Някои от тях след това ще тръгнат и към парламента по-късно през деня.

Демонстрацията се организира от най-големия фермерски синдикат във Франция – FNSEA. Протестът е част и от мащабен дебат за развитието на селското стопанство в Европа и как то да продължи да бъде конкурентно в световен мащаб. В понеделник се очаква пан-европейски протест в Брюксел по време на срещата на министрите на земеделието в ЕС. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: