Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 17:25 2 696 4

Днешните деца ще работят до 100 години на 40 различни работни места

  • работа-
  • бъдеще-
  • деца-
  • работни места-
  • великобритания-
  • образование

Средните училища трябва да подготвят днешните ученици за един много по-различен свят

Може би си мислите, че децата ви ще имат по-добър живот от този, който вие имате, както вашите родители вероятно са се надявали за вас. Помислете отново.

Днешните деца най-вероятно ще трябва да работят до навършване на 100 години и да сменят 40 различни работни места. Тази мрачна прогноза задава един от водещите британски футуролози.

Рохит Талуар, един от най-добрите експерти по бъдещето във Великобритания, заяви на голяма конференция на училищните директори в Обединеното кралство, че средните училища трябва да подготвят днешните ученици за един много по-различен свят от този, принадлежал на техните родители, пише вестник "Лондон Таймс".

Според Талуар училищта ще трябва да преподават на учениците по-подходящи умения, включително как да се отпуснат, как да стимулират своите спомени и как да получават повече сън, за да се справят в напрегнатия свят.

Талуар, главен изпълнителен директор на Fast Future, който предсказва бъдещи тенденции, заяви, че новите лекарства и други медицински открития помагат на хората да живеят по-дълго с по пет месеца с всяка изминала година.  Друго изследване обаче показва, че броят на работните места в британската икономика ще се свият между 30 и 80 процента.

Едно 11-годишно дете днес в бъдеще най-вероятно ще може да доживее до 120 години и ще трябва да работи до 100 години като смени поне 40 различни работни места, обхващащи десет или повече кариери, каза той.

"Губим контекста на света, в който се движим", казва Талуар. "Имаме този абстрактен мит, който стои в основата на образователната система и структурата на изпитите. Този мит ни връща към 1950 г. и според него ако разиграем наново тази структура, всичко ще се оправи. Това просто не е вярно."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    2 0 Отговор
    живите ще завиждат на мъртвите
  • 2 Ghost

    0 1 Отговор
    "Днешните деца ще работят до 100 години на 40 различни работни места"
    Няма няма,със сигурност ще имигрират !
    Наблюдава се една такава тенденция,който има акъл дига гълабите и да го няма на каде свари...да търси препитание и по добър живот.
  • 3 некойси

    1 0 Отговор
    Ако се запази устойчиво влошаването на жизнените и работни условия е много вероятно да няма столетници.
  • 4 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Ghost, хубаво е да четеш не само заглавието, а и целия текст. Щеше да забележиш, че става дума за Великобритания, не за България.
    Сигурно и оттам ще вдигат "гълАбите" и кой "на кАде свари".....
    Инак, не е необходимо да вземаме материала за откровение. Пророците обикновено грешат.