9 Октомври, 2015 07:31 1 477 0

Лошите шефове не бива да се шегуват на работното място

  • шефове-
  • шегуват-
  • място

Успехът на професионалните шеги зависи от отношенията между персонала и шефа

Ново проучване показва, че шефовете, които имат лоши отношения със своите служители, не бива да се шегуват на работното място, съобщи „Дейли Мейл“.

Тези данни противоречат на общоприетото мнение, че всяко позитивно настроение на работното място подобрява духа на екипа.  Има мнения, че шефовете трябва да избягват негативния хумор, като сарказма например.

Според проучването на Университета в Мисури успехът на шегите за подобряване на настроението на работното място, зависи от нивото на отношенията между шефа и неговите служители.

„Когато отношенията между лидер и служители са лоши, различните видове хумор се свързват с по-ниска удовлетвореност от работата. Ако отношенията между лидера и персонала са добри, то хумора само ще помогне за поддържане на добрите отношения“, заяви  професор Кристофър Робърт.

Анализаторите са изследвали мненията на 70 висши служители и 254 служители от 54 организации.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА