Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 22:45 8 960 5

Черти, които отблъскват хората около вас

  • черти-
  • отблъскват-
  • разговор-
  • съвети-
  • разсеян-
  • високомерен

Не е добър знак, ако не спирате да говорите

Има няколко ужасни навици и черти у хората, които отблъскват тези около тях и ги карат да странят. Entrepreneur.com посочва пет черти, които лесно могат да се разпознаят и от които трябва да се отървете, за да не „изгоните“ любимите си хора и тези, с които работите или работят за вас.

Мрачен сте

Всички сме били около такива хора. Те мрънкат, постоянно се оплакват, разказват ви как нищо в живота им не е наред – разказват ви в детайли.

Как да разпознаете дали вие самият не сте такъв? Обърнете внимание какво споделяте с любимите си хора и приятели, за какво си говорите. Ако започвате деня си с оплакване, колко много работите и колко малко сте спали, то е време да преосмислите поведението си.

Опитайте да включите в разговора си нещо положително, което ви е направило впечатление и за което сте благодарни.

Не млъквате

Били ли сте някога около човек, който не млъква през цялото време? Независимо дали това е шефът, колегата или приятел, тази черта е способна да отблъсне хората около него.

Решението е лесно – спрете да говорите толкова много! Ако ви е трудно първоначално, то намалете поне малко времето, в което приказвате, а останалите слушат ли слушат... Дайте възможност на събеседниците си да се включат в разговора.

Разсеяни сте

Ако постоянно сте на телефона – пишейки SMS-и или проверявайки имейлите си, докато останалите се опитват да говорят с вас, то нещо не е наред. Ако сте излезли на вечеря с колега, приятел или половинката, то оставете на страна поне за един час мобилния телефон.

Концентрирайте се върху разговора и бъдете любезен със събеседника.

Високомерен сте

Дори да знаете повече от останалите и да сте техен началник, показването на превъзходство и високомерие отблъскват хората около вас.

Обърнете внимание на следното – давате ли съвети на другите, или просто им се подигравате, че не знаят нещо? Постарайте се да насърчавате, да показвате пътя. По този начин другите ще искат съвет от вас, а няма да ви пренебрегват – дори да знаят, че може да им дадете правилен такъв.

Не сте искрени

Много лесно се разпознава кога един човек е фалшив, неискрен. Няма нищо лошо в това да имате мнение по даден въпрос, което не съвпада с това на другите. Но ако не вярвате на 100% в него и искате да извлечете някаква полза, то фалшът ще бъде забелязан веднага. Същото важи и ако вашето мнение е различно от това на другите, но променяте възгледите си, само за да се харесате на околните. Бъдете себе си и отстоявайте вашето мнение. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тертер

    1 0 Отговор
    Черти, които съм изградил за да отблъскват хората около мен:


    *** Не съм позитивно настроен. Не разговарям с хора, с които не желая - просто ги игнорорам.
    *** Имам собствено мнение, мога да го защитя. Ръководя се на 100% от него. Не е нужно да го споделям.
    *** Не поздравявам непознати. "Добър ден!" е пожелание за късмет и щастие, което сме забравили колко е ценно... затова го пазя само за добри хора.
    *** Непознатият е априори лош. Не търся излишни приятелства. Не се доверявам. Не споделям - нито хубаво, нито лошо.
    *** Не толерирам бедност, слабост, глупост, незнание или лош късмет.
    *** Не харесвам политици, цигани, попове, чалга, деца и шофьори - идиоти.
    *** Обиждам на реални физически недостатъци. Случва се рядко, но го правя добре и с известно удоволствие.

    *** Всичко по-горе си го позволявам, защото съм финансово независим ( за сега).

    Коментиран от #2

  • 2 Терер

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тертер":

    Черти на мишока, които е изградил за да бъде мишок:

    *** Усмихнат е ( малко изкуствено, ама трябва да се загледаш ), гледа да се открои.
    *** Поздравява винаги и гледа да те въвлече в неангажиращ разговор ( с цел да извлече информация или да ти се хареса ).
    *** Изглежда позитивен, но е хитър - дебне, наблюдава и анализира. Не би се поколебал да се възползва от теб или да те ухапе, ако му дадеш шанс. Провокиран отстъпва, бяга извърта.
    *** Лъже постоянно, при това не го прави особено добре. Живее за интригата и парченце сирене.
    *** Някои мишоци достигат до високи постове- мениджъри, политици, но винаги някой по-голям им подхвърля сиренцето.
    *** Способни са на кражба и донякъде на насилие. Не ги подценявайте!
    *** Твърди, че уж няма предразсъдъци - харесва Х фактор, гейове, цигани, Америка за България..... но не е така - просто го е страх от собственото му мнение.
    *** Обича да бъде черпен, дори да е богат. Обича да е похвален от шефа и къдри опашка от кеф.
    *** Мрази силните. Тайно смъртно мрази ( но се страхува ) шефа си или този, който му хвърля сиренцето. Мрази достойните и самостоятелни хора , били те и бедни.
    *** Господ Бог го разпознава и го наказва с незадоволени амбиции и дълъг живот. А понякога му дава власт и го изпраща като наказание за нас.
  • 3 Марчо

    0 0 Отговор
    Аз искам да попитам защо жените ме отбягват като ме видят нищо не съм направил и не ми обръщат внимание никакво толкова ли съм грозен но не знам ако се погледна отстрани сигурно и аз няма да се харесам бях пълен да и аз не се харесвах но сега отслабнах промених си стила на обличане и нося маркови дрехи дори гладувам за да не ми се подува корема като излизам някъде за да се харесам на някоя но без успех пак ме избягват или понеже нямам Бентли или БМВ за това незнам отчаян съм и ми е гадно
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.