Last news in Fakti

19 Януари, 2016 10:34 2 164 2

МИ-5 е най-добрият гей работодател

  • ми-5-
  • гей-
  • работодател-
  • лгбт

Британската разузнавателна служба МИ-5 е най-добрият гей работодател в страната, според проучване проведено от организацията Стоунуол, съобщи Би би Си.

Стоунуол, която защитава правата на ЛГБТ общността е провела проучване сред 60 хиляди служители от около 400 организации, които анонимно са отговорили на въпроси за кариерно развитие, взаимодействие с колеги и други фактори, които влияят върху тяхната работа.

"Разнообразието е от жизненоважно значение за нас, не само защото ние представляваме общността, в полза на които работим, но и защото разчитаме на уменията на най-талантливите хора, без значение кои са те," - заяви шефът на МИ-5  Андрю Паркър.

На второ място в класацията е банка Lloyds, на трето - Националното събрание на Уелс.

До 1990 г. в МИ-5  не взимаха на работа хомосексуални мъже,  тъй като се смяташе, че те са уязвими на изнудване.

Службата за сигурност МИ-5 е британският държавен орган провеждащ и отговарящ за контраразузнаването. Осъществява дейността си въз основа на Закон за службата за сигурност от 1989 г. Подчинена е на министъра на вътрешните работи на Обединеното кралство, но не е в състава на министерството на вътрешните работи. От 1995 г. ведомството се помещава в Темз-хаус в Лондон.

Стоунуол (Stonewall) е създадена през 1989 г. Днес тя е най-голямата организация в Европа, посветена на защитата на правата на сексуалните малцинства. Една от първите й инициативи бе организирането на кампания срещу забраната за военна служба на гейовете и лесбийките. През 2000 г. Европейският съд по правата на човека отмени това правило.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    1 0 Отговор
    То затова сме в такова състояние!
  • 2 Щирлиц

    0 0 Отговор
    Значи не само в българските служби е пълно с обратни.