9 Февруари, 2016 00:15 1 103 0

Как да се преборим с изостаналата ни работа?

  • изостаналата-
  • работа-
  • приоритет

Познато ли Ви е усещането, когато напуснете работното си място, но отвътре знаете, че има още неща останали за дооправяне?

Комбинирайте този проблем с дребните неща, които знаете, че трябва също да свършите, но безмилостно отлагате докато, както се казва, "ножът опре до кокала".

Двете взети заедно значително редуцират удовлетвореността от самите Вас и играят ролята на окови, които водят към изтощение и обезспокоеност.

Какъв е начинът да се освободим и да се отървем от мързела, вършейки нещата навреме и с желание?

Предлагаме Ви няколко прости съвета, които биха помогнали значително в борбата изоставяне на задачите за по-натам и решаването им сега и на момента.

1. Отхвърлянето на проблем ще Ви донесе мигновенно спокойствие и радост

Проучванията показват, че постигането на цел освобождава в мозъка вещества, които ви доставят удоволствие. Ако сте в лошо настроение, дори и последното, което ви се прави да е … нещо, което не ви се прави, накарайте се. Ще се почувствате много по-добре.

2. Записвайте си, списъците наистина помагат

Всички сме чували съвета да записваме целите си. И той наистина работи, така че насилете се да го направите. Обикновено този съвет се отнася до дългосрочните цели, но работи и за краткосрочни задачи.

3. Бъдете подготвени

Подготовката понякога е много по-изтощителната част, отколкото разрешаването на самата задача. Намерете време да си набавите нужните неща, които ще Ви улеснят, за да не се налага да тичате до магазина или да започнете трескаво търсене. Пример: ако ще правите интервю, проучете човека, с когото ще говорите, обмислете внимателно правилните въпроси, които да му зададете, открийте контактите му и се свържете се с него, за да си уговорите среща. Подгответе диктофон, лист хартия и нужното време, за пристигане на мястото на срещата. Другото е лесна работа.

4. Двама мислят винаги по-добре от един

Проучванията показват, че харесваме на практика всяка една дейност повече, когато сме с други хора. Компанията на приятел може да бъде развлечение, източник на успокоение или морална подкрепа. Още повече понякога втората гледна точка е много важна.

5. Приоритизирайте задачите си

Събуждате се сутрин с мисълта, че има толкова много неща за вършене. Винаги се старайте да започнете от най-важните. Преценете кои от тях ще Ви отнемат най-малко време и енергия и ги отметнете. След това не забравяйте да се фокусирате и върху по-сложните и дълготрайни такива.

И...забравете лозунга "И утре е ден". Постарайте се да вършите нещата на момента, а не да ги оставяте за после.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА