Last news in Fakti

9 Февруари, 2016 18:42 2 308 0

Шефът на Google стана най-добре платеният човек в САЩ

  • google-
  • акции-
  • компания-
  • сундар пичай-
  • alphabet-
  • заплата

Сундар Пичай е получил щедър подарък - акции от компаията на стойност 199 млн. долара

Главният изпълнителен директор на Google, Сундар Пичай, е получил като подарък акции на компанията на стойност 199 млн. долара. Това го прави най-високо платеният шеф на компания в САЩ, съобщава Би Би Си, позовавайки се на информация от компанията.

43-годишният Пичай, който зае поста през октомври, когато Google стана част от холдинга Alphabet, е получил 273 328 акции, клас "C" на 3 февруари. По онова време те са стрували по 726,95 долара на бройка или общо 199 млн. долара, показва съобщение на компанията до Комисията по фондовите борси.

Основателите на Google, Лари Пейдж и Сергей Брин, са натрупали богатството на стойност съответно 34.6 млрд. долара и 33.9 млрд. долара, според списание "Форбс".

С новите акции делът на Пичай в Alphabet нараства до близо 650 млн. долара.

Пичай обаче ще има пълен контрол върху акциите си в края на 2019 г., тъй като ще ги получава на части.

Alphabet е подарила акции от същата категория и на Даян Грийн, една от създателките и бивш шеф на компанията VMWare, която пое ръководството на бизнеса с облачни услуги на Google миналия ноември. Тя е получила акции на стойност на 42,8 млн. Долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА