Last news in Fakti

3 Май, 2016 05:45 4 597 2

5 сложни ситуации на работното място

  • работно място-
  • сложни ситуации-
  • офис-
  • колеги-
  • съвети
5 сложни ситуации на работното място - 1
Снимка: shutterstock.com

Новото работно място с всичките тези непознати хора и не съвсем ясните отговорности е стрес за всеки. А дори и в добре сработени екипи пак има интриги и разни странни ситуации. Предлагаме ви идеи за достоен изход от типичните кризисни работни ситуации.

1. Не ви забелязват

Не се измъчвайте с ненужни терзания. Най-вероятно сега шефът ви е ангажиран с някакви по-глобални проблеми, които нямат нищо общо с вас и вашата работа. А не ви контролира ежеминутно, просто защото напълно се доверяват на професионализма ви. Главното е да работите добре и да бъдете отговорни. Не си и помисляйте да се отпускате и да мързелувате! Запомнете: началникът ви винаги ви наблюдава и оценява работата ви, дори когато ви се струва, че не ви забелязва.

2. Шефът не ви харесва

Никой не ви кара да обичате шефа си. Пък и всичко останало ви е наред. Съсредоточете се в непосредствените си задължения – колкото по-ефективно работите, толкова по-малко поводи ще давате на шефа си да ви обяснява едни и същи неща. Е, ако нещата станат непоносими, закачете на стената вкъщи снимката на шефа и хвърляйте по нея стрелички. Проверено е – помага.

3. Не ви приемат в групата

При общуване с колеги се старайте да спазвате златната среда между предпазливостта и откритостта. Помнете главните правила: усмихвайте се, поздравявайте първи, канете колегите си на личните си празници. Не си тръгвайте първи от офиса.

4. Колегите са разделени на вражески лагери

Установете разумна дистанция с колегите и се старайте да я удържите максимално дълго. Не се хвърляйте да се сприятелявате, дръжте си езика зад зъбите. С времето всичко ще се намести и ще разберете кой от колегите ви е подходящ за сближаване.

5. Служебно парти – да отидете или да го пропуснете?

За новите служители е особено важно да са внимателни на първия си фирмен празник. Именно в тази неформална обстановка ще се взират във вас и колегите, и шефовете. За никого не е добре да се отпуска на подобни места: все отнякъде ще изникне някой интригант. А после лесно ще ви подхлъзне, като се базира на казаното от вас в уж приятелски разговор. Придържайте се към изпитаната стратегия – дръжте ситуацията под контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милена

    1 0 Отговор
    Аз работя в една фирма в екип в бизнес центъра и в офиса като ме напъне ми е неудобно да пръдна.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.