Last news in Fakti

29 Юни, 2016 15:14 3 552 4

20 заплати при напускане, ако работиш 25 години в МВР

  • 20 заплати-
  • мвр-
  • промени
20 заплати при напускане, ако работиш 25 години в МВР - 1

Нова схема за изплащане на обезщетенията при напускане на системата на МВР предлагат от ГЕРБ. Идеята е парите да се изчисляват въз основа на трудовия стаж в силовото ведомство. 

При напускане след шестата година ще се взимат две заплати, при трудов стаж 10 години - пет. За трудов стаж от 15 години служителят ще може да разчита на 10 възнаграждения, за 20 години - на 15, а за 25 години работа в МВР - вече на 20 заплати.

Идеята на това предложение е да има стабилност, устойчивост в системата и текучеството да бъде ограничено.

Предложението обаче не се отнася само за полицаи, а е и за цялата администрация. В досегашния вариант бе предвидено администрацията в МВР да не се ползва с привилегиите на униформените.

Платеният годишен държавен отпуск да остане 30 дни, предлагат още авторите на проекта, но да отпадне възможността за допълнителните 12 дни. Първоначално идеята беше за 25 дни платен годишен отдих. 30-те дни платен годишен отпуск също ще важат и за администрацията. 

В промените са заложени повече правомощия за Главната дирекция "Борба с организираната престъпност". ГЕРБ ще подкрепи предложението на вътрешния министър Румяна Бъчварова услугите на МВР за граждани да бъдат изнесени в ново държавно предприятие. Промените трябва да бъдат обсъдени и в съответните комисии и в пленарната зала, преди да бъдат приети окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван

    0 2 Отговор
    Винаги съм бил против тия възнаграждения! Особено за военните! Ние в бизнеса бачкаме, те пият и пеят! На какво отгоре да ги вземат? Калпави толупи.

    Коментиран от #3

  • 2 УУУУУУ

    1 0 Отговор
    Това за текучеството хич не ми се вярва....може би в отделни райони ...Пък и е полезно да има докато персонала на МВР влезе в нормална Бройка както е по Белия свят т. ее. от 60 000 на 15 000бройки...
  • 3 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "иван":

    Взимат ги във всички бели държави, къде повече, къде по-малко...
  • 4 наблюдател

    0 0 Отговор
    Уж щеше да има орязване привилегиите на чантаджиите а нищо не стана. Боко пак си защитава хората а балъците да плащат данъци.
    То не беше хранене на цигани,администрация,депутати и какви ли още не паразити.За това тая държава няма да се оправи.