25 Август, 2016 00:15 1 829 2

Служител има проблем с алкохола. Какво е решението?

  • алкохол-
  • проблем-
  • служител-
  • шеф-
  • решение-
  • пиян

Диалогът с проблемния служител е изключително важен

Служител има проблем с алкохола. Какво е решението? - 1
Снимка: БТА/ AP

Не е тайна, че повечето мениджъри избягват трудните разговори със свои служители, които имат даден проблем. Това, обаче, не е правилното решение. За да се развива една компания, трябва да има диалог между шефове и работници и взаимно разбиране.

Ако мениджърът има съмнение, че неговият подчинен има проблем с алкохола, то трябва да предприеме няколко стъпки, пише Hrmorning.

На първо място е важно да бъдат събрани доказателства. Обвинението без такива може само да навреди. Ключова е и срещата лице в лице, а не препредаване на информацията.

Шефът е необходимо да бъде внимателен в диалога и да не хвърля яростни обвинения. Той трябва да очаква и отказ, защото не всеки служител с лека ръка ще признае, че имам проблем.

Мениджърът трябва да покаже желание да помогне, но не и слабост. Не трябва да прехвърли отговорностите на проблемния служител на колегите му.

Ако работникът се появи в нетрезво състояние на работа, то мениджърът трябва веднага да се консултира и поиска помощ от HR отдела във фирмата, съветват специалистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ili

    0 0 Отговор
    По безмислена статия не бях чел. Еквивалент със - Ако имате кашлица, консултирайте се с вашият лекар. Денис, да не би да имаш проблеми с алкохола и да си я написал в нетрезво състояние? Ще пиша до HR-a!

    Коментиран от #2

  • 2 ili

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ili":

    *безсмислена