Last news in Fakti

27 Август, 2016 04:15 2 133 2

6 трика да запомните лесно името на новия си познат

  • имена-
  • замомните-
  • съвета-
  • трикове-
  • памет-
  • нови познати-
  • запознанство-
  • имена

И 5 минути по-късно вече не помните как се казва този човек

6 трика да запомните лесно името на новия си познат - 1

Всички сме изпадали в неловки ситуации, когато не можем да си спомним името на човека, с когото говорим. Понякога е трудно да се запомни ново име, но има хитрости и трикове, които могат да помогнат на ума ни да се справи по-лесно с тази задача .

Ако се научите да помните имената на новите хора около себе си, ще си помогнете не само в общуването с околните в личен план, но и в работата си

Вижте 6 трика за по-лесно запомняне на имена

1. Когато се запознавате се съсредоточете върху процеса на запознанство.

Когато водите разговор с няколко души едновременно, лесно можете да се разсеете. Съзнателно накарайте мозъка си да остане фокусиран върху настоящия момент, особено, когато тъкмо сте се запознали с нов човек.

2. Ако имате възможност, запишете име на човека, с когото сте се запознали.

Често пъти при запознанство хората разменят визитки. Това е допълнителен бонус при запомнянето на имена, защото винаги можете да погледнете какво пише на картончето пред вас. Но за да запомните името на събеседника, с когото току що сте се запознали, прочетете името му няколко пъти на ум веднага след като той се е представил. Така то ще се запечата в съзнанието ви.

3. Докато разменяте рутинните любезности, произнесете на глас името на човека, вмъквайки го в разговора. Това е друг начин да го запазите в главата си.

4. Полезно е да свържете името на новия си познат с това на хора, които вече познавате. Спомнете си за ваш приятел, който се казва по същия начин.

5. По време на разговора се опитайте да свържете името на новия познат с нещо от външния му вид.

6. Ако все пак сте забравили името на човека пред вас не се притеснявайте да попитате отново. Ако го чуете втори път – със сигурност ще го запомните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    "2. Ако имате възможност, запишете име на човека, с когото се запознавате"
    Леле майко какви глупости се пишат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2 petar

    0 0 Отговор
    Znachi az po princip mnogo pomnq no zapoznaq lise s nqkoia madama i na momenta i zabravqm imeto i mnogo pati mise sluchi da zabravq kak se kazvashe. No kakto kazah te pitai otnovo :d