Last news in Fakti

29 Август, 2016 05:00 1 620 0

Важните неща по време на бизнес срещи

  • бизнес-
  • срещи-
  • важните

1. Не закъснявайте

Някои хора са известни с това, че винаги закъсняват за срещи. Други закъсняват по-рядко и обикновено поради непредвидени обстоятелства. Трети са винаги точни. Независимо от причината закъснението винаги прави лошо впечатление.

2. Мерете приказките си

Езикът непрекъснато се променя, в речта ни навлизат много думи, които отразяват промените в социалната и технологичната сфера. Независимо от това обаче е важно да говорите граматически издържано, да се изразявате кратко и точно и да не използвате думи, които се приемат за жаргон в бранша ви.

3. Визитките

Визитната картичка

При делови срещи и преговори, след като се представите и се ръкувате, е добре да подадете и визитната си картичка. Така партньорите ви ще могат да прочетат името – при запознаването то невинаги се чува добре. Това е особено важно при контакти с чужденци, за които е трудно да запомнят веднага българските имена.

Според правилата на бизнес етикета визитните картички не трябва да се вадят направо от джоба, а е добре предварително да бъдат поставени в кутийка. Никога не плъзгайте визитната си картичка по масата – това е израз на неуважение. Ако е необходимо, се изправете, идете до човека и му я подайте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА