30 Септември, 2016 07:44 1 640 2

Безработицата в Германия с рекордно ниски нива

  • германия-
  • безработица-
  • ниска-
  • труд

6.1% са безработните

Безработицата в Германия с рекордно ниски нива - 1
Снимка: БТА/ AP

Безработицата в Германия отбеляза рекордни ниски нива за месец септември, съобщи ДПА, позовавайки се на данни на местната агенция по труда.

По отношение на сезонно наетите служители нивата са рекордни ниски – 6.1% без работа, въпреки че има леко увеличение на безработните (с 1000 души).

Безработицата е с рекордно ниски пунктове от обединението на страната през октомври 1990 година. Ниски са нивата и по отношение на целогодишно наетите работници.

Нивото на безработица в Германия е най-ниското от страните - членки на Европейския съюз. В положителния списък следват Чехия, Малта и Великобритания. Процентът в Германия е под 10 от 2007 година насам. В много страни от общността (особено Испания и Гърция) процентът е близо 20.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 1 Отговор
    Е да, ама си имат няколко милиона мюслита, за които трабват помощи и средства да ги контролират. Затов се чудят как да ги шитнат по другите държави - може и да са богати и да смучат от цяла европа с помощта на банките, Брюксел и ЕЦБ, ама и на тях им е ясно, че няма да издържат дълго така.
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Германия има здрава икономика и закони,които защитават правата на работещите.