14 Октомври, 2016 20:02 2 383 1

Метла в КЗК

  • кзк-
  • картел-
  • горива-
  • бензин

Юлия Ненкова обясни пред БНТ, че не е освобождавала експерти

Метла в КЗК - 1

Председателят на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) Юлия Ненкова е уволнила целият ръководен ешалон на ведомството. Това съобщи самата тя в отговор на въпрос на "По света и у нас". Ненкова коментира още, че не е съкращавала експерти от КЗК. Тя не обясни какви са причините за уволненията.

Председателят на КЗК каза още, че цялостна оценка на дейността на КЗК може да даде единствено Народното събрание. Членовете на антимонополния орган се избират от парламента.

Само преди два дни в телефонен разговор за БНТ, Ненкова разкритикува решение на предишното ръководство на КЗК като го определи като "палиативно". През 2012 г. ведомството е открило картел на пазара на горива, но не е санкционирало компаниите в него. Напротив - дало им е шанс да поправят поведението си. Според Ненкова досега това обаче не се е случило.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиктак

    0 0 Отговор
    оп, хахаха - думата е "палиативен" и нека се включи модераторът сега!!! :)