26 Октомври, 2016 04:44 1 185 0

Съветват футболист да смени работата, имал прекалено високо IQ

  • футболист-
  • хърватия-
  • умен-
  • домагой болят-
  • сплит-
  • защитник-
  • iq

Твърде умен за футбола

Съветват футболист да смени работата, имал прекалено високо IQ - 1
Снимка: БТА/ AP

Защитник на РНК Сплит имал прекалено висок коефициент на интелигентност за тази игра. Съотборниците му дори често го закачили на тази тема.

25-годишният Домагой Болят изкарал 155 точки на IQ теста и е член на Менса. Играчите на тима се шегували, че е „прекалено умен“, за да е футболист.

„Съотборниците ми често се шегуват с мен. Казват ми, че не съм направил по-добра кариера, защото съм прекалено умен за футбола“, заяви Болят, цитиран от Goal.com.

Той добави, че в училище винаги се е справял добре, а по-късно и в университета. Хърватинът е завършил икономическа, но голямата му любов винаги е била футболът.

Бранителят, роден през 1991 година, категорично отрича стереотипа, че футболистите не са интелигентни хора. Той е живото доказателство за обратното.

На футболния терен той също се справя добре. При победата на Сплит с 3:0 срещи Славен Копривница Болят вкара първия гол за домакините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА