5 Юни, 2012 18:12 1 909 0

Без висше образование за бедните

  • университет-
  • шотландия-
  • бедни-
  • прием

Университетите в Единбург и Абърдин (Шотландия) бяха обвинени в дискриминация, тъй като не покриват нормата за прием на студенти от по-бедните слоеве на обществото.

След като принц Уилям завърши университета „Сейнт Андрюс”, в него са били приети само 13 души от най-бедните слоеве на обществото. За сравнение, броят на новопостъпилите студенти през 2010 г. е бил 7370. В изследването, проведено от Националния съюз на студентите в Шотландия (NUS) се посочва, че в университетите в Единбург и Абърдийн през посочената година са приети съответно 91 и 51 студенти, идващи от семейства с проблеми в доходите. Общият брой на приетите кандидати в двата ВУЗ-а е бил съответно 17 570 за Единбугр и 12 195 души за Абърдийн.

В своя защита, от посочените учебни заведения обясниха, че това се е наложило, тъй като са повишили стипендиите и активно търсят нови начини за привличане на студенти от по-бедни семейства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА