Last news in Fakti

23 Април, 2014 13:30 774 0

Отпускат 7,2 млн. лева за субсидирана заетост

  • субсидирана заетост-
  • безработни-
  • отпускат-
  • 7,2 млн.-
  • социални помощи

От тях ще се възползват 5000 безработни от групите в неравностойно положение на пазара на труда

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2014 г. в размер на 7,2 млн. лв. Средствата ще бъдат насочени към осигуряване на субсидирана заетост през тази година по Националния план за действие по заетостта.

От тях ще се възползват 5000 безработни от групите в неравностойно положение на пазара на труда, вкл. лица на социално подпомагане, продължително безработни и др. Те ще бъдат включени за срок от 6 месеца при четиричасов работен ден в дейности, свързани с ремонт и поддръжка на извънселищна второкласна и третокласна пътна мрежа, поддържане на гробищни паркове, на общински градини и паркове, охрана на общински сгради и училища.

Работодатели по Програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост” са общинските администрации.

В резултат на изпълнението на Програмата се очаква постигане на благоприятен ефект върху нивото на безработица и предотвратяване на риска от изпадане в бедност на лица от уязвими групи на трудовия пазар, особено в регионите с високо равнище на безработица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА