23 Юли, 2014 09:34 2 126 1

Превръщат резиденция на Тодор Живков в старчески дом

  • липник-
  • резиденция

В края наминалата седмица фирмата „Дива ком”, която работи в областта на международната спедиция и логистика, придоби бившата резиденция на Тодор Живков край Русе – „Липник”. Новите собственици спечелиха търга при цена от 394 000 лв. и планират имотът да бъде превърнат в старчески дом.

„Решението ни, в огледалните апартаменти на Тодор Живков и Николае Чаушеску, както и в другите части на сградата да живеят възрастни хора, е съвсем сериозно и окончателно. Не мога обаче да ви съобщя детайли, тъй като сделката още не е приключена. Най-вероятно ще разработим два варианта – за дългосрочно и за краткосрочно пребиваване срещу заплащане”, каза пред вестник „Монитор” Теодор Димитров, един от управителите на фирмата, придобила имота.

Първото, което ще направи новият собственик, е експертиза на състоянието на сградата. Това ще стане след финализиране на сделката на 29 юли. Следващата стъпка ще е преобразуване предназначението на имота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дими Димов

    1 0 Отговор
    Ще трябват още мнооого старчески домове в тази територия, наречена България, ама кой ще плати сметката ...