27 Юли, 2014 10:47 6 089 16

Къде се крие риска при сделка с недвижими имоти

  • брокер-
  • клиент-
  • среща

Безспорно, когато човек реши да сключва сделка с недвижим имот (било то за покупка или продажба), един от основните въпроси, е какъв е рискът от подобна операция и как да се предпази от него. Клиентите се интересуват как могат в максимална степен да бъдат защитени, какви са законовите разпоредби, кога имат нужда от професионална помощ, как да не се стига до съд и редица други въпроси. Трудно е обаче на всички тях да бъде намерен отговор на едно място. Най-добрият вариант е среща на клиента със специалисти.

Именно това е и целта на поредицата от срещи, инициирани от Националното сдружение „Недвижими имоти” с всички, които им предстои сделка с имот, било то в сферата на покупко-продажбата или наемите. Първата такава ще се проведе на 30 юли в Бургас. Мястото е зала „Георги Баев” в Културен център „Морско казино”, а началният час – 16.00 часа. Срещите се провеждат съвместно с нотариуси и юристи, както и професионални агенти с богат практически опит.

Вашите въпроси можете да отправите предварително на e-mail: [email protected]

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Най вече при калпавите Нотариуси! А за брокерчетата просто не ми се говори. Абсолютно безполезна!

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Контра

    2 0 Отговор
    Брокерите вече са нещо средно между такси и екскурзовод, но задължително гледат да измамят и двете страни като им вземат яки комисионни и то преди фактическата сделка! Нотариусът все пак проверява документите и не те лъже да продадеш или да купиш.Не ти казва -този имот не е хубав защото няма да взема комисионна плюс ДДС!

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Veselin Stanoev

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Бай Иване ти взели си хапчетата?Не знам с какво се занимаваш ама май си пълен аматьор в това с което се занимаваш.

    Коментиран от #5

  • 4 Veselin Stanoev

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Контра":

    А ти ми приличаш на волна пеперудка,която седи и чака клиент пред министерството на земеделието.
  • 5 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Veselin Stanoev":

    А ти явно си най хубавия от всички тук! А бе що не вземеш да си храниш кокошките на село и не занимавай хората с безмислените си коментари?

    Коментиран от #6

  • 6 Veselin Stanoev

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Иван":

    Аз кокошките ги нахраних,а ти кога ще излезеш от селската кръчма,че смърдиш на мастика от далече.

    Коментиран от #11

  • 7 Сульо

    2 0 Отговор
    Особено трябва да се внимава с брокерите. Там вероятността да бъдете измамени е най-голяма!
  • 8 Боби

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Контра":

    Не дейте да слагате всички брокери под общ знаменател. Че ги има разни "пикли и пиклювци", които вчера са завършили средното си образование, хванали са се в някоя агенция на работа, направили една сделка и вече се имат за голямите брокери, без морал обноски дори и прилично държание, има ги и за жалост лошото е че станаха много. Но има и много брокери които са доста компетентни, лоялни и знаят как да си вършат работата и документално спрямо дадена сделка или ако щеш ей така само заради един оглед на даден имот. Винаги може да се познае човек дали даден човек умее нещо, независимо за каква сфера на работа говорим.

  • 9 Боби

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Не мога да разбера, защо сте толкова негативно настроен против брокерите! Все пак живеем в демократична страна, ако някои или нещо не Ви допада или не желаете да се занимавате с него, просто не се занимавайте, никои не ви кара на сила. Но за жалост това ни е в манталитет на всички в България, винаги първо гледаме чуждото канче и оправяме другите но себе си не поглеждаме, че сме на същия хал както и отсрещтната страна.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Боби":

    Ми смятам,че не вършат нищо съществено освен,че разхождат клиентите да оглеждат имотите,нямат никакви отговорности а накрая взимат не малък дял от сделката! Всеки човек би могъл и сам да се справи и да спести тези излишни разходи.

    Коментиран от #13

  • 11 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Veselin Stanoev":

    Аз не пия мастика.Карам или на облак или на земеделско уиски.
  • 12 Kuku Kukov

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Боби":

    >Но за жалост това ни е в манталитет на всички в България, винаги първо гледаме чуждото канче и оправяме другите но себе си не поглеждаме, че сме на същия хал < Какво "канче" на другите? Май сам не разбираш какво искаш да кажеш? Относно "суперпрофесионалните" и "коректни" брокери съм правил експеримент, който съм го показвал и в този сайт! Публикуваш една обява с интересна локация и цена като изрично пишеш, че не желаеш посредник....Колко такива играчи като теб ще налазаят обявата, я си помисли господин "чуждо канче? Започват едни обяснения,едни лъжи, едни уговорки и обещния - Ние това, ние сме коректни...А?
  • 13 Борислав Георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Иван":

    Ми това е работата на брокера все пак, и не само в България е така а в цял свят. Дори в страни като Англия, Германия дори и САЩ взимат много по-големи проценти от сделката. Не знам какво имаш в предвид какви отговорности да поемат освен по дадена сделка.

    То по тази логика за процентите и комисионните дайте да скочим и срещу нотариусите.

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 14 Kuku Kukov

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Борислав Георгиев":

    >То по тази логика за процентите и комисионните дайте да скочим и срещу нотариусите< Ало,ало...Няма връзка?! Нотариус се става след завършване (редовно) на юридически факултет, след това чиракуваш като младши (помощник) нотариус,след това караш отделен курс- държиш изпит и ако идържиш изпита ставаш нотариус като плащаш патентен данък независимо дали имаш или нямаш работа.. А с подписът си носиш отговорност пред нотариалната камара и Държавата! Ти за какво носиш отговорност и какво зависи конкретно от теб?
  • 15 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Борислав Георгиев":

    Ми , ще ви кажа.В другите държави като харесаш имот и брокера ти урежда всички необходими документ, прави всички необходими проверки за тежести, минава ти сделката през нотариус и накрая ти връчва ключовете на жилището докато ти си пиеш кафето в къщи и ако някъде нещо е пропуснал носи наказателна отговорност и потегля за затвора.А у нас това просто не е така.
  • 16 Stoyan Petrov

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Борислав Георгиев":

    Ти въобщеееееее излизал ли си от България? В Германия брокерите взимат 3%. Ако ти се виждат повече парите, това е защото жилищата са скъпи, а не защото взимат повече проценти. Потърсете, прочетете малко и чак тогава коментирайте