Last news in Fakti

28 Юли, 2014 11:01 4 674 1

Пик в продажбите на стари жилища в САЩ

  • сащ-
  • жилища-
  • продажба

С 2.6% се повиша продажбите на жилища от вторичния пазар в САЩ през юни. Ако досегашният темп на продажби се запази, то към края на 2014 г. общият обем на инвестициите ще достигне 5.04 млрд. USD.

Това ще е най-високият показател от октомври 2013 г., когато вложенията са били на стойност 5.13 млрд. USD отчитат експерти от Националната асоциация на брокерите (NAR).

Растящият обем на продажби на жилища от вторичния пазар говори за възстановяване на пазара, но в същото време са налице и някои фактори, които спъват подема. Към тях се причисляват стагнацията в заплащането, както и спадът в строителството. „Изграждането на жилища трябва да се увеличи поне с 50%, за да може да се осигури баланс между търсене и предлагане. Това се отнася до голяма степен за западната част на страната, където липсата на готови жилища влияе силно на цените” казва Лоурънс Юн, говорител на NAR.

Средната цена на жилища през юни в САЩ е била 223 300 USD, което е с 4.3% по-скъпо в сравнение с юни 2013 г. Вече 28 поредни месеца цените на имотите в Щатите отчитат ръст.

На фона на активния вторичен пазар на жилища се наблюдава подем и в останалите сегменти. Това спомогна към юни 2014 г. броят на реализираните покупко-продажби да достигне 22-годишен пик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор