Last news in Fakti

5 Септември, 2006 00:00 987 0

"Планекс" изгражда жилищен комплекс "Галерия" в Обзор

  • галерия-
  • комплекс-
  • апартаменти
"Планекс" осъществява най-големия си собствен проект - комплекс "Галерия" в Обзор, съобщиха от дружеството. Комплексът е разположен на площ 12.8 дка в южната част на град Обзор, в непосредствена близост до плажа и пътя Бургас - Варна. Инвеститор на обекта е "Пи Ел Ейч инвест" ООД - инвестиционна компания в "Планекс холдинг". Изпълнител на строителството е "Планекс" ООД. Сградите са с дълги арки и колонади, които оформят галерии, даващи името на комплекса. Проектът е дело на екип от софийската проектантска фирма "Агора 66" с главен проектант арх. Георги Митрев. "Галерия" е комплекс от ваканционни апартаменти в две сгради с обща разгъната застроена площ над 15 хил. кв.м. Сградите следват релефа на терена и са разположени стъпаловидно, а между тях ще има обширен парк с два басейна за възрастни и деца и водно огледало. Старинни фенери ще осветяват сградата и парка, както и пространството около басейните. Едната жилищна сграда е П-образна, разположена в северната част на имота, а другата е Г-образна - в южната част. Част от апартаментите, студиата и ателиетата имат самостоятелни дворчета на партерния етаж.

В целия комплекс "Галерия" ще има общо 191 студиа и апартаменти с площ от 40 до 100 кв.м, с една или две спални, дневна с кухненски бокс и сервизни помещения. Всички апартаменти се предлагат в завършен вид, готови за обзавеждане. То също може да бъде извършено от фирмата и се предлага отделно от цената на апартамента, която е от 730 до 930 евро на кв.м.

"Галерия" ще бъде комплекс от затворен тип с денонощна охрана. От тази година фирмата предлага услугата пропърти мениджмънт и гарантира между 5% и 7% годишна възвращаемост на инвестицията. Предвидено е строителството на "Галерия" да приключи до юли 2007 г. и обектът да влезе в експлоатация още през следващия летен сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА