Last news in Fakti

30 Юли, 2014 10:30 3 259 3

Швейцария губи милиони евро

  • швейцария-
  • русия-
  • туристи

Огромен спад на руски туристи (потенциални купувачи на недвижими имоти) се регистрира тази година в Швейцария. По предварителни данни загубите от туристическа дейност ще са в размер на 10-13 млн. USD, а в областта на недвижимостите сумата ще е далеч по-голяма. Туроператорите обясняват ситуацията с обезценяването на рублата и икономическия спад в Русия. „Заради по-евтината рубла, пътешествията до Швейцария значително поскъпнаха, особено за представителите на средната класа” обяснява Милена Брази, прессекретар на туристическата асоциация в Цюрих.

Подобна картина на тази в Швейцария се наблюдава и в Австрия. През месец май във Виена и Залцбург броят на туристите от Русия е спаднал с 25%-35% в сравнение със същия период на 2013 г. През първото полугодие с 40% се е понижил и делът на руснаците, които са се насочили към Чехия. Данните се сравняват със същия период на 2013-а. Във Финландия се прогнозира спад от 15%-20% на руски туристи през тази година в сравнение с миналата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко Атанасов

    6 0 Отговор
    Трябва да се изгонят американците от Европа.
    Те знаят само своя интерес и го налагат със сила.
    Този път няма да успеят,но докато го разберат европейците ги чака дълга агония.
    Ние българите отново сбъркахме посоката ,на крачка сме да го осъзнаят и продажниците.
  • 2 Калоян Петров

    2 0 Отговор
    Нека Гейропейците още малко да слушат отвъд океана и съвсем ще отчуждят руския народ.Азиатската култура е не по-малко богата от европейската а и руснаците са добре дошли.10 г. вече крепят българското черноморие и държат пазара да не се сгромоляса и не виждат благодарност.
  • 3 Kuku Kukov

    1 2 Отговор
    >10 г. вече крепят българското черноморие и държат пазара да не се сгромоляса и не виждат благодарност. < Крепят на коча макарите Иначе има благодарност, когато си плащат има, когато не плащат...ТЦ Туй черноморие смешно си е за селтаци,руснаци и психичноболни индивиди! :( А в Швейцария винаги има купувачи.