Last news in Fakti

21 Август, 2014 15:39 3 056 4

Събарят три небостъргача заради гледка

  • небостъргач-
  • истанбул-
  • турция

Висшият административен съд на Турция прие решение за премахването на три високи сгради, които загрозяват пейзажа на Истанбул, разкриващ се от Босфора. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, поясниха местни адвокати.

Турската общественост се противопостави остро още при плановете за строителството на небостъргачите в района Зейтинбурну, тъй като точно зад минаретата на Сюлейман джамия ще се виждат високите сгради. От своя страна, инвеститорите не пропуснаха да напомнят, че са получили всички разрешения и лицензии от страната. Във въпросните сгради има стотици апартаменти и офиси, които са продадени. Открит остава въпроса как ще бъдат компенсирани собствениците им.

Да припомним, че именно благодарение на красивия си облик Истанбул спечели първото място в класацията на „Най-добър град за прекарване на отпуската” за 2014 г. На второ и трето място се наредиха Рим и Лондон. В ТОП 10 влизат още Пекин, Прага, Маракеш, Париж, Шанхай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 you

    3 1 Отговор
    По - добре да съборят джамията тя загрозява пейзажа .

    Коментиран от #3

  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Хубав град е , но много мирише на ф...сове! А като влезеш някоя джамия и направо припадаш от миризмата на мръсни чорапи!
  • 3 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "you":

  • 4 Църква

    0 0 Отговор
    Тази джамия е била българска църква, драги мои сънародници!