Last news in Fakti

22 Август, 2014 00:31 2 340 0

Нова категоризация на строителните обекти

  • строителство-
  • браншови организации-
  • инвестиции

Три нормативни акта се нуждаят от промени, за да се ускори инвестиционния процес в страната. Това е един от изводите направен след среща между заместник – министърът на инвестиционното проектиране арх. Георги Савов и представители на Камарата на строителите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Съюза на архитектите в България, Камарата на архитектите в България, Камарата на инженерите по геодезия, Асоциацията на геодезическите фирми. Ще бъдат инициирани промени и в Наредбата за категоризацията на строителните обекти. Общо е становището, че в момента тълкуванията на категориите не са прецизирани. Друга идея, около която се обединиха участниците в разговорите, е да бъде продължена работата по текущите неотложни промени в ЗУТ, както и работата  по създаването на нов закон за строителството и устройственото планиране.

„Стартираме незабавни стъпки в посока осигуряването на по-прозрачен, по-предвидим и по-благоприятен инвестиционен климат в страната. Задачата ни е, макар и за краткото време на работа на това правителство, да внесем повече ред и яснота в нормативните документи от компетенциите на Министерството на регионалното развитие и Министерството на инвестиционното проектиране”, каза арх. Савов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА