Last news in Fakti

28 Август, 2014 18:47 1 877 1

Разкрасяват моста на Цариградско шосе

  • мост-
  • боядисване-
  • софия-
  • цариградско шосе

Цветовете са първото нещо, което виждаме, когато посещаваме един град. Едва след това отчитаме типа сгради, разположението им, инфраструктурата. Колкото повече и по-весели са тоновете, толкова и настроението на жителите и гостите на един град е по-добро.

София също може да стане по-интересна, по-пъстра и по-весела. За това от части спомага глобалната кампания Let’s Colour Projectна Akzo Nobel, чието начало беше поставено през 2010 г. Мястото, на което ще се придаде малко по-уютен вид е мостът на Цариградско шосе, който това лято беше обект на ремонт. За проект Color Home предоставят безплатно 900 литра от една от най-скъпо струващите бои от марката Levis, която ще покрие площ от около 5000 кв.м.

Инициативата с боядисването на реновирания мост в София се провежда съвместно между бизнеса и Столична община и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019 г. Наред с България в нея са се включили страни от всички краища на света, сред които Бразилия, Великобритания, Франция и Индия, Испания, Белгия, Унгария, Ирландия, Полша, Канада, Китай, Южна Африка, Тайван, Холандия, Турция и много други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин Петров

    1 0 Отговор