Last news in Fakti

28 Август, 2014 20:40 2 309 0

Рекордно скъп имот продадоха в Берлин

  • мезонет-
  • берлин-
  • рекорд

Агенция за недвижими имоти в Берлин постави своеобразен рекорд на местния жилищен пазар като продаде мезонет за 5.7 млн. EUR. Големината му е 259 кв.м, което прави по 22 000 EUR/кв.м. Предишният рекорд беше за апартамент с цена от 5 млн. EUR.

Новият собственик на луксозния имот има на разположение и винарна, частна спортна зала и сауна с изглед към града. Имотът се намира в центъра на Берлин, а съседи са му луксозни магазини и петзвезден хотел.

Анализатори припомнят, че се наблюдава ръст в цените не само на луксозните имоти. С 10% поскъпнаха имотите като цяло през 2013 г. в германската столица. Средната цена на жилища е била 168 000 EUR, или 2660 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА