Last news in Fakti

12 Септември, 2014 15:44 1 638 0

Френски министър не си плаща наема

  • наем-
  • апартамент-
  • министър-
  • франция

Бившият министър на външната търговия на Франция – Тома Тевин, не е плащал наем на обитаваното от него жилище цели три години. Направил го е едва, когато е бил заплашен, че ако не се издължи, ще трябва да напусне имота. В интервю за Le Canard Enchaine 40-годишният Тевин прави опити да се оправдае с „административна фобия”, която е имал докато е заемал високия пост и оставянето на по-заден план на някои лични неща, включително и плащането на данъци, наеми и режийни разходи. Девет дни след като е уволнен от поста наемът на луксозния апартамент, който се намира в близост до река Сена, е платен.

Постъпката на Тевин предизвика възмущението на Социалистическата партия, която го изключи от редиците си. Това явно не притеснява бившия министър, който заявява, че няма да напусне парламента и остава депутат.

Скандалът нанесе неповторими щети върху и без това крехкото правителство на Франсоа Оланд, което заради прилагането на спорни мерки, губи подкрепата на избирателите. Строгата данъчна политика на социалистите накара много френски милионери да инвестират парите си в недвижими имоти зад граница. В същото време икономическата ситуация в страната не може да бъде наречена „цветуща”, а секторът на недвижимите имоти, който властите се опитват да „размърдат”, върви надолу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА