15 Септември, 2014 09:03 1 990 2

Уют и по-ниски сметки за енергия с иновативните зидарски блокчета YTONG

  • ytong-
  • енергия-
  • сметки

Клетъчният бетон е предпочитан строителен материал от строители, инвеститори и майстори

Блокчетата от клетъчен бетон YTONG, произвеждани от Ксела България вече в продължение на 20 години у нас, успяха да се наложат бързо на пазара и се превърнаха в предпочитан материал за зидария и вътрешни ремонти и реновации. Това съвсем не е случайно, тъй като техните качества и предимства надхвърлят очакванията дори на най-взискателните клиенти.

Блокчетата са с минерален състав - пясък, цимент, вар и вода и се произвеждат по екологична, безотпадна и енергоспестяваща технология. Клетъчната структура е и основна причина за забележителната им топлоизолационна способност, пожароустойчивост и шумоизолационна способност. Най-голямото предимство за крайния потребител е способността на материалите YTONG да „дишат”, която помага за създаването и поддържането на приятен микроклимат в дома. Така и през лятото и през зимата в жилищата, изградени с YTONG с лекота се поддържа приятна температура. Този факт директно и осезаемо влияе върху сметките за ток и парно, които отнемат все по-голям дял от семейния бюджет.

Друго предимство на зидарските блокчета е и тяхната мултифункционалност. В дома те могат да бъдат използвани за абсолютно всичко от изграждане на преградни стени до употребата им за иновативни интериорни решения. С YTONG могат да се направят барбекюта, камини, стелажи, както и да се използват за дребни ремонтни дейности като прикриване на старите тръби на парното или кабелите в дома.

Клиентите са повече от доволни от продукта и за това говорят фактите. За последните 20 години в България са произведени повече от 5 000 000 куб. м. YTONG, равняващо се приблизително на 70 000 еднофамилни къщи или 201 000 апартамента, което на практика означава, че в почти всеки български дом има блокчета клетъчен бетон.

Инвеститорите откриват своите плюсове в икономичното строителство, докато строителите залагат на YTONG заради лекотата, с която се работи с материала и лесната обработваемост. Техниката за работа с блокчетата също не е сложна, а Ксела България вече отвори онлайн магазин, където могат бързо да бъдат закупени подходящите инструменти за целта – http://shop.ytong.bg/.

Продуктите под марката YTONG подлежат на непрекъснато усъвършенстване, благодарение на експертите на Ксела, които работят върху въвеждане на иновативни технологии за производството и за влагането им в строителството. Така например топлотехническите показатели не просто отговарят, но и дори надхвърлят изискванията на вече наложените норми.

За качествата на блокчетата говорят сами по себе си и хилядите референтни обекти в цял свят. В България той вече е използван не само в жилищни сгради, но и в търговски и бизнес центрове, спортни зали и съоръжения, административни сгради, хотелски комплекси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Стига с тази платена реклама.Само идиот може да строи с Ютонг. За вътрешни преградни стени става,но цяла сграда си е жива глупост.Строят с ютонг ,защото е най-евтино ,не защото се пести от топлообмен.С тухли се постига същият ефект ,но цената е друга ,а лапачите от строителния бизнес искат бърза и лесна печалба.
  • 2 e69щ

    1 0 Отговор
    Платена публикация