Last news in Fakti

19 Септември, 2014 18:53 2 046 1

Най-надценените имотни пазари

  • надценен-
  • пазар-
  • цени

В ТОП 5 влизат Швеция и Франция – два стабилни, но с необосновано високи цени пазари

Най-неоправдано високи са цените на недвижимите имоти в Норвегия. Веднага след нея се нарежда Австралия, която през второто тримесечие отчита най-високия процент на поскъпване на тримесечна база от 1970 г. досега. Бронзовият медал е за Великобритания, сочи проучване на Bank of International Settelments (BIS).

Общото между трите пазара е, че са най-предпочитани в световен мащаб от инвеститорите. Проблемът е, че постоянният ръст рано или късно ще доведе до рязък спад в цените на имотите на въпросните пазари. Това е най-опасно за места, където темпът на увеличаване на заплатите е по-бавен от този на поскъпване на имотите, отчитат специалисти. Така например, в Норвегия и Австралия съотношението между годишният темп на нарастване на цените на имотите и на доходите е 220 и 200 пункта. Тока показва, че разликата между стойността на имотите и доходите на населението е 120%.

От 14-те държави, които BIS е включила в проучването си, единствено във Великобритания разликата между двата показатели е оптимална.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хиоп

    0 0 Отговор
    Бихте ли дали линк към статията ?