Last news in Fakti

23 Септември, 2014 11:23 2 511 0

Цените растат по-бързо от наемите в Германия

  • жилища-
  • цени-
  • наеми-
  • германия

В осем от най-големите германски градове цените на жилищата през първата половина на 2014 г. бележат ръст, докато темпът на повишаване на наемните нива се забавя, отчитат анализатори на компанията JLL.

При наемите най-силно поскъпване в рамките на изминалите 12 месеца се наблюдава в Берлин – 8%, или 8.65 EUR/кв.м на месец. На второ и трето място са Мюнхен и Щутгарт с 4% повишаване на арендата, съответно до 15 EUR/кв.м и 11 EUR/кв.м за месец.

Третия по темп на ръст на наемните нива – Щутгарт, обаче е първи в класацията по поскъпване на цените на жилища. За година там квадратният метър се е увеличил с 18.5%, до 2970 EUR. Скъпи остават апартаментите и в Кьолн – 2680 EUR/кв.м. Годишният ръст там възлиза на 15.6%. Трети в класацията остава германската столица с ръст от 13%. На четвърта и пета позиция са Франкфурт и Дюселдорф, съответно с 11.7% и 10.5%. На пето и шесто място Мюнхен с 9% и Хамбург с 8%. Единственият град, в който се наблюдава поевтиняване на жилищата за периода август 2013-август 2014 г., е Лайпциг – 10%.

Изводът от данните е, че темпът на увеличаване на цените на жилищата в Германия превишава три пъти този при наемите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА