29 Септември, 2014 15:50 3 047 0

Енергоспестяващите новости на Пловдивския панаир

  • енергия-
  • панаир-
  • пловдив
Енергоспестяващите новости на Пловдивския панаир - 1
Снимка: БТА

Енергоспестяващи щори, изработени по технология на НАСА, ще бъдат демонстрирани на Международния технически панаир, който беше открит днес и ще продължи до 4 октомври в Пловдив. Топлоизолационният материал идва за първи път на нашия пазар и ще се конкурира на изложението с над 40 иновативни продукта.

Щорите се монтират по различен начин през зимата и лятото, тъй като едната повърхност отразява топлина, а другата я концентрира и излъчва. Така предпазват от студ и жега, съкращават  почти два пъти разходите за отопление и за охлаждане, а икономическият ефект  достига  40%–60%  в зависимост от годишното време и площта на помещението, споделят от фирма „Спектър инвест БГ“, официален дистрибутор на  корпорацията «Eedr”, САЩ.

Енергоспестяващите изделия отново са сред най-атрактивните експонати на Есенния панаир. Акцентът е върху достъпните и лесно приложими решения. За първи път се представя и течната топлоизолация за вътрешни стени и тавани, която се нанася като латекс, но предпазва от конденз и мухъл. Тя е разработена от българската компания „Изомакс“.

Няколко варианта за домашна електроцентрала предлага фирма „Пестим енергия“.  Тя показва  ветрогенератори за монтаж на покрива или в двора, съоръжения за добиване на енергия от слънцето, компактен комплект от соларен колектор и бойлер, инфрачервени уреди за отопление на открито.

Системата за захранване на двигатели от слънцето е хитовият продукт на „Електроинвент“. Тя създава мощност от 0.75 до 19 киловата, стартира се автоматично в  зависимост от слънчевата радиация.

Екотенденциите, застъпени в експозициите на много компании, се доразвиват в Дните на зелената енергия, които се провеждат традиционно в рамките на Есенния панаир по инициатива на Енергийна агенция Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА