30 Септември, 2014 15:03 3 084 4

Новите жилища поскъпват по-бързо от старите

  • цени-
  • жилища-
  • испания

За първи път на годишна база през второто тримесечие на тази година се наблюдава ръст в цените при жилищните имоти в Испания. Другата нова тенденция от пазара, който пострада най-много от световната икономическа криза, е че темпът на поскъпване на апартаментите ново строителство е по-висок, от този при старите имоти.

С 0.8% се е увеличила цената на апартаментите от април до юни 2014 г. в сравнение със същия период на миналата година, сочат данните на Националния статистически институт на Испания. Разделено на ново и старо строителство, при тези от първата група повишаването на цената в рамките на една година е 1.9%, а при вторите – едва 0.2%.

Имотите в Испания, които загубиха от 2007 г. досега между 35% и 50%, стават все по-привлекателни за чуждите инвеститори. През второто тримесечие на тази година 17% от покупко-продажбите на недвижими имоти са били с чужденци. За тях Аликанте е най-предпочитаната дестинация, където през изминалите 12 месеца те са купили 4000 апартамента и къщи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аноним

    0 0 Отговор
    щом и в Испания поскъпват....работата е ясна

    навсякъде идва Ръст на Цените ,

    колкото и да не го харесвам
  • 2 neanonimen

    0 0 Отговор
    Да е напрао и коледа идва
  • 3 Ильо войвода

    0 0 Отговор
    Още малко и швепс )))
  • 4 Андрей Николов

    0 0 Отговор
    И в България поскъпват, хората забогатяха, по-големи заплати, повече пенсии, повече прираст :))) Пък ние трева пасем! Така ли е фатки.бг? :)))