Last news in Fakti

13 Октомври, 2014 13:49 6 748 3

Ултрамодерно училище в София (СНИМКИ)

  • училище-
  • лозен-
  • софия

Често, когато гледаме чуждестранни игрални филми, където действието се развива в училища, си казваме: „Ех защо и нашите деца не учат в такива училища?”. Училище като по филмите вече има и в близост до София, в с. Лозен. То беше открито днес на официална церемония от кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Става дума за новата сграда на Американо-английската академия, което действа у нас от 1992 г.

Сградата, чиято архитектура е дело на американско студио, е с разгъната застроена площ от 6287 кв.м. Една от особеностите на постройката е, че разполага с озеленен покрив. Паркингът е с площ 862 кв.м. и с капацитет 28 паркоместа. Закритите спортни площи са 1084 кв.м., а откритите – 1119 кв.м., като тук спадат футболно игрище, амфитеатър и детска площадка. Парковото пространство е 5591 кв.м. Инвестицията е в размер на близо 13 млн. лв.

Академията предлага обучение от 1 до 12 клас, както и детска градина за деца над 3-годишна възраст. Всички предмети се изучават на английски език.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 S Doichinov

    0 0 Отговор
    Нещо хубаво:-)
  • 2 masacre

    0 0 Отговор
    модерна работа
  • 3 Иван Николов

    0 0 Отговор
    Вместо джамии повече такива училища....