Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 10:11 12 290 5

Жилище се купува по-бързо от кола

  • жилище-
  • решение-
  • покупка-
  • великобритания

Средното време за вземане на решение за покупка на жилище във Великобритания е 25 минути. Това е с 5 минути по-малко в сравнение с решението за купуване на автомобил и със 7 минути повече при вземане на решение за покупка на дънки, сочи проучване направено от компанията Barratt Homes.

Изхождайки от факта, че средната цена на сделка с недвижими имот на Острова е 291 000 EUR, излиза, че всяка минута оглед струва 11 000 EUR. При това всеки осми купувач (13% от респондентите) извършва сделка без да е видял имота на живо. Това не е изненада, като се има предвид, че висок процент от ваканционните имоти по българското Черноморие и в планинските ни курорти, особено Банско, се реализираха по картинка. Във Великобритания всеки пети (17% от участвалите в допитването) отделят едва 10 минути за оглед. В процеса на избор 5% от купувачите се намират под стрес, а 4% имат симптоми на тревожност.

Разбира се, сделки не се реализират винаги, като причините са много. Една от най-често срещаните е, че самите продавачи се отказват от даден клиент, защото „той дълго време е обмислял покупката”. Това се е случило с 28% от запитаните. А други 27% смятат, че вина за липсата на покупко-продажба има брокерът.

Посредниците съветват клиентите си да не прибързват с решението за придобиване на даден имот, тъй като това е сериозен въпрос. „Не е важно дали за първи или десети път купувате жилите. Това е една от основните инвестиции в живота. Именно поради тази причина е много важно купувачът да бъде 100% сигурен в решението си”, обясняват от Barratt Homes.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    0 0 Отговор
    Да тези които купуват такъв имот и такава кола, от показаната снимка не са живяли в ПАНЕЛКИ. Безсмислена статия на фона на нашето състояние.
  • 2 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 3 Dimitar Nikolov

    0 0 Отговор
    Не бъди сигурен - познавам много живеещи в ПАНЕЛКИ с подобни коли, просто защото българинът робува на комплексите си да се покаже
  • 4 Dimitar Nikolov

    0 0 Отговор
    Не бъди сигурен - познавам много живеещи в ПАНЕЛКИ с подобни коли, просто защото българинът робува на комплексите си да се покаже
  • 5 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    А аз така решавам за жилище. Оня ден мислех да си купя близалки и седя и се чудя с ягода, ванилия, портокал, череша ... седях седях и се чудех пък си викам що да не си купя жилище. И си купих близалка с вкус на банан