Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 12:47 3 101 0

Оман измести Дубай

  • инвестиции-
  • дубай-
  • оман

Дубай, който се смята за една от малкото отлични дестинации за покупка на жилище от страна на богаташи, желаещи да прекарат старините си в емирството, е изместена от Оман. През тази година все повече чужденци и то най-вече богати индийци предпочитат да купят къща или луксозен апартамент в столицата Мускат, независимо че цената на комуналните услуги е една от най-високите в страните от Арабския полуостров.

Интересът е фокусиран върху имоти в комплекси от затворен тип, чиято продажба в Мускат, е ограничено. Повечето подобни апартаменти и къщи се отдават под наем. Това повишава цената на тези, които се оферират за продажба, чийто средни нива са 260 000 USD. Срещу тази сума се предлагат апартаменти с една спалня в престижния квартал The Wave. Наблюдава се активност и на имоти в ценовия диапазон между 780 000 USD и 1 300 000 USD, но клиентите тук са малко. Преобладаващата част от тях купуват с цел последващо отдаване под наем, а не за собствени нужди.

Рентиерството носи стабилен доход, тъй като доходността непрекъснато расте. Така например, за изминалите 12 месеца с 3.1% се е повишил наемът на апартаменти с две спални и с 1.5% на имоти с три спални. За същия период ръстът при наема на къщи е в размер на 4.8%, като имот с 4 спални може да се вземе срещу 4200 USD на месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА