Last news in Fakti

21 Октомври, 2014 20:58 2 066 0

Скъпите имоти се търсят

  • ваканционни имоти-
  • алпи-
  • швейцария

С 52% са се увеличили сделките с ваканционни имоти в швейцарските Апли за изминалите 12 месеца. „Преди година прогнозирахме слънчеви дни за сегмента на алпийски недвижимости. Това не беше трудно да се предскаже като се има предвид възстановяването на световната икономика, ръста в доверието и спада в безработицата. Стабилизирането на паунда също не е за пренебрегване като се има предвид високият процент на британци, които купуват имоти в цял свят”, казва Джеръми Ролансън, управител на компанията Alpine Homes.

Това, че Швейцария не е част от ЕС, увеличава нейната привлекателност и я превръща в оазис за съхранение на капитали за онези, които са  избрали да го направят чрез покупка на недвижим имот. Цените обаче са в пъти над средните за Европа. Така например, във Вербе цената на квадратен метър жилищна площ може да достигне 22 400 EUR, което е с 80% над средната стойност на пазара.

Не е изненада, че пет швейцарски курорта влизат в ТОП на най-висококласните курорти по данни на Savills. Това са: Гщаад, Сент Мориц, Цермат, Вербе и Кран Монтана.

Уютният семеен курорт Зас Фе е известен с относително ниските си цени – между 4000 и 8000 EUR/кв.м.

Единственият австрийски ски курорт, който влиза в ТОП 10 на най-луксозните – Кицбюел, оферира имоти на цени между 8000 и 15 000 EUR/кв.м. В същото време курортът Ишгл предлага доста по-евтини имоти – под 4000 EUR/кв.м.

На пазара на алпийски курорти във Франция се наблюдава стабилност. На върха на ценовата пирамида е Куршевел. Там стойността на квадратен метър достига 34 200 EUR. Купувачите, които искат да спестят пари от подобна инвестиция, е добре да се насочат към Сен Жерве, където цената на квадратен метър е под 4000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА