Last news in Fakti

29 Октомври, 2014 10:37 25 006 3

Продават село на цената лукс къща

  • търг-
  • село-
  • испания

Към момента в България се продават близо 30 къщи, чиято цена е над 2 млн. EUR, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти у нас imot.bg. За въпросната сума обаче може да се купи цяло село и то не в България. Името му е Сан Рома де Сау, което се намира на юг от Барселона. Селото възниква през 1962 г. във връзка със започване на строителството на водохранилище Сау. В него са живели инженерите и строителите на съоръжението и техните семейства. След като изграждането е приключило селото се е обезлюдило.

На търга, който ще се състои на 31 октомври, ще бъдат обявени за продажба около 20 сгради, при обща начална цена от 2 млн. EUR. Целта на продажбата е с придобитите средства да се подпомогне икономически област Барселона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 2 Ники Николов

    0 0 Отговор
    това са путеещи сгради дето никой не живее. ккато от филм на ужасите са . даваха ги по топ гиър, не струват и 1 евро
  • 3 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор
    много е относително колко струват. За един добър инвеститор с достатъчно средства и идеи може да струват и милиони.