Last news in Fakti

30 Октомври, 2014 10:26 24 151 6

Поредното строително чудо (ВИДЕО)

  • дубай-
  • небостъргач-
  • проект

Едва ли за някого е изненада, че то ще се появи в Дубай. Този път емирството ще изненада света като построи най-високите кули близнаци на планетата. Те ще бъдат реализирани в рамките на многомилионен проект „Dubai Creek Harbour at The Lagoons”. Официалното му представяне в Дубай, Абу Даби, Лондон и Москва е предвидено за 1 ноември.

Според архитектурните планове комплексът ще бъде разположен на по-голям площ, отколкото в момента е деловият център на емирството. Той ще включва 6 кули, а двете най-високи ще бъдат жилищни. Те ще са с 40 етажа и ще разполагат с апартаменти с една, две и три спални. Разгънатата застроена площ на всеки имот в зависимост от боря на спалните ще варира от 80 кв.м. до 200 кв.м.

Двете кули ще са най-високите на планетата, което означава, че трябва да са по-високи от Petronas Twin Towers в Куала Лумпур (452 метра).

По всичко личи, че кризата в Дубай отдавна е в миналото и инвеститорите имат амбицията да превърнат това кътче от Земята в уникат. Доказателство за това са плановете през 2015 г. да започне работа по друг проект, наречен „Съвършеният град”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жоро бекъма

    6 1 Отговор
    И ние си имаме кули до НДК сега ги строят независимо от забраната на 5 етажното строителство ,вече тротуара е окупиран от спрели автомобили а когато ги отворят ще е обградена и лентата за движение на бул Витоша и Пенчо Славейков
  • 2 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 3 Гост

    3 0 Отговор
    По 40 етажа, високи над 452 м, означава че един етаж ще е с вътрешна височина около 10 м. Нещо броя на етажите ми се вижда сгрешен.
  • 4 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Тука някой играе Тропико с чийтове
  • 5 Герасим

    1 0 Отговор
    Поредната гигантска измама. Стоителният бум в пясъците на Дубай отпреди 10 години погълна над 400 млрд. долара на инвеститорите без шансове за скорошна възвращаемост. След очаквания срив на пазара в Китай, американците (които контролират бизнеса с недвижими имоти в Дубай) искат да надуят предния балон.
  • 6 deu

    0 0 Отговор
    Площта е голямА, не е голям!