Last news in Fakti

29 Октомври, 2014 14:38 3 100 0

Акт 16 за първите две санирани сгради

  • саниране-
  • акт 16-
  • софия

Първите две санирани сгради по програмата за Енергийно обновяване на българските домове в София получиха Акт 16. С това се удостоверява, че обектите са изпълнени по всички правила и се въвежда в експлоатация.

Един от блоковете се намира на ул. „Чарлз Дарвин” №3 в столичния картал „Изгрев”. Лично домоуправителят на етажната собственост получи разрешението за ползване от  Гергана Благиева, директор на Дирекция „Обновяване на жилищни сгради“ в Министерството на регионалното развитие. Другата сграда е бл. 17 в „Захарна фабрика” отново в столицата.

Санирането, което е продължило било половин година (от април до септември), включва монтиране на топлинна изолация на външните стени, пребоядисване на фасадите, монтиране на нова дограма и стъклопакет с високо термично съпротивление. Положена е топлинна изолация на покрива, пода и на тръбната мрежа за горещо водоснабдяване, която също е изцяло подновена. Обновени са и общите части на жилищните блокове. Общата стойност на строително-монтажните работи е 250 192 лв. с ДДС.

Малко цифри

418 е броят на подадените заявления за саниране на жилищни блокове в цялата страна.

394 от подадените заявления са одобрени.

52 са сключените споразумения за финансова помощ за дейности по енергийна ефективност със сдруженията на собствениците.

8 е броят на банките, с които са сключени меморандуми за преференциални кредити по Програмата за енергийно обновяване на българските домове.

18 е броят на блоковете, за които ще бъдат подписани до началото на ноември рамкови споразумения за саниране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА