Last news in Fakti

30 Октомври, 2014 17:03 6 092 0

Все по-голяма разлика в цената между нови и стари жилища

  • жилища-
  • цени-
  • румъния

Разликата в цената между жилища ново и старо строителство в Букурещ е спаднала двойно от началото на 2014 г. За същия период обаче в останалите румънски градове, като Брашов, Клуж, Констанца и Тимишоара, тя драстично нараства, споделят местни анализатори.

В края на 2013-а разликата в цената между апартаменти ново и старо строителство възлизаше на 20%. Румънската столица беше единствения голям град в северната ни съседка, в който стойността но новопостроените имоти поевтиняха през тази година – от 1180 EUR/кв.м на 1120 EUR/кв.м, или с 5.3%. При жилищата старо строителство квадратният метър отчете ръст от 980 EUR на 1000 EUR, или средно с 2.6%.

В останалите градове на страната, като например Брашов, Клуж, Констанца и Тимишоара, разликата в цената между нови и стари жилища може да достигне 15%. Там средната цена е 800-900 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА