Last news in Fakti

11 Ноември, 2014 17:47 5 407 3

В Испания се продават имоти и по 300 EUR/кв.м

  • цени-
  • жилища-
  • испания

Когато се говори за рекорди при цените на недвижимите имоти винаги те са свързани с най-скъпото, което се предлага на пазара. През последните пет години броят им доста намаляха, но напоследък отново излизат информации за най-скъпо продаденото жилище, къща или друг имот. На пазара обаче има и доста евтини недвижимости. Срещат се и предложения за продажбата на цели села на цената на луксозна къща, например. Извън тези изключения, в някои европейски държави има и жилища, чиято стойност на квадратен метър е около 300 EUR. Подобен пример е Испания. Там най-високата цена за жилище е 10 500 EUR/кв.м в центъра на Мадрид, а най-ниската е в района на Кастельоне (Валенсия) – 300 EUR, което е 36 пъти по-евтино, отколкото в централната част на испанската столица. Малко по-скъпо, едва с 20 EUR/кв.м, е по-висока цената в град Талавера де ла Рейна (Толедо) – 320 EUR/кв.м.

Регионите с по-евтини имоти са тези, които усещат най-силно последствията от кризата, смятат от TecniTasa, компанията извършила проучване на пазара и определила най-евтините градове. Причината за подобен извод е, че и през тази година, въпреки забавянето темпа на поевтиняване, в Толедо, Кадис и Саламанка имотите са обезценили с 20%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...none

    0 0 Отговор
    Гледам този Кастельоне е на 7км. от плажната ивица. А при тези цени на имотите защо някой би си взел имот на нашето черноморие вместо там?
  • 2 bravo

    0 0 Отговор
    много евтино
  • 3 обективен

    0 0 Отговор
    въпрос на преоритети/ цени всякакви има и за бедни и за богати